• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Rainbow TinyHouse Oosterwold Almere

TinyHouse Almere Oosterwold

Arc2 architectuur heeft een duurzaam ontwerp gemaakt voor een compacte woning: Rainbow TinyHouse. Het huis heeft een efficiente indeling en is uitgevoerd volgens de houtskeletbouwmethode. De toepassing van natuurlijke materialen in combinatie met een dampopen constructie draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat. De organische vormgeving van het dak biedt een verrassende ruimtelijke kwaliteit aan het interieur. 
 

Wonen in Oosterwold

Rainbow Tiny House is ontworpen volgens de regels en ambities van het gebied Oosterwold. De kavel is voor de helft voorzien van stadslandbouw waardoor je de mogelijkheid krijgt om je tuin agrarisch in te richten. Elke kavel in Oosterwold is uniek. Op die manier ontstaat er een organisch straatbeeld. De woningen kunnen naast elkaar of afzonderlijk worden gerealiseerd.

Compact ontworpen huis

Rainbow TinyHouse heeft een praktische indeling. De entree bevindt zich in het midden van de zijgevel, hier is een compacte hal met een apart toilet en meterkast ondergebracht. Aan weerszijden hiervan zijn de hoofdruimten gesitueerd. Aan de ene zijde bevindt zich de slaapkamer met een badkamer en-suite. Aan de andere zijde de woonkamer met open keuken. Een volledig beglaasde achtergevel biedt aan deze ruimte maximale beleving met buiten. Via een in het meubilair ontworpen trap is een extra slaap-/loungezone te bereiken. 

Duurzame en natuurlijke materialen

De duurzame en zelfvoorzienende ambities van Oosterwold zijn toegepast in het ontwerp van de woning. De woning wordt namelijk gemaakt van houtskeletbouw. Dit is een bouwmethode waarbij de constructie bestaat uit een volledig houten skelet. De woning wordt geïsoleerd en ingericht met natuurlijke materialen. Het sedumdak zorgt voor een natuurlijke isolatie en is goed voor de biodiversiteit. Een sedumdak heeft ook een gunstig effect op de zonnepanelen. 

Installaties

De zonnepanelen kunnen zonne-energie omzetten in elektriciteit zodat de woning van stroom kan worden voorzien. Het verwarmen en verkoelen wordt geregeld door een lucht-lucht warmtepomp. Deze energie wordt uit de lucht gehaald. Door deze technieken verwarm, verkoel en wek je stroom op volgens een duurzame manier. Het warme water wordt in de keuken en badkamer geregeld door een doorstroomboiler.

 

Gerelateerde Projecten