• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl
Artillerieloods Fort Vreeswijk

Restauratie Artillerieloods

In samenwerking met Scope Bouwmanagement heeft Arc2 architectuur de tender gewonnen voor het vernieuwen / restaureren van Artillerieloods Fort Vreeswijk. Het monumentale fort vormt onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De artillerieloods zal een nieuwe functie krijgen als kantoor en entreegebouw.

Microwoning Diever

Microwoning Diever

Op een fraaie natuurinclusieve locatie in de wijk Kalterbroeken te Diever in de gemeente Westerveld (Drenthe) worden acht kavels uitgegeven voor de bouw van microwoningen. Op de kavels mogen particulieren in eigen beheer een microwoning bouwen voor permanente bewoning. Arc2 architectuur maakte een ontwerp voor een van de microwoningen.

Oxena Brids Hempens-Teerns

Circulaire vernieuwing Oxena Brids

De Oxena Brug uit 1890 is een draaibrug gelegen in het tweelingdorp Hempens-Teerns. De huidige Oxena Brids bevindt zich aan het einde van zijn levensduur en moet op korte termijn worden vernieuwd. De vraag van de gemeente Leeuwarden is om deze vernieuwing zoveel mogelijk circulair uit te voeren.

Een kleurrijk 2024!

Hartelijk dank voor de goede samenwerkingen met mooie en duurzame realisaties in het afgelopen jaar. Arc2 architectuur wenst u een kleurrijk 2024!

Fietstunnel Greenportlane

Fietstunnel Greenportlane in gebruik

In Venlo is de nieuwe Fietstunnel Greenportlane in gebruik genomen. De onderdoorgang voor fietsers vormt onderdeel van de familie van kunstwerken voor de N295. 

Hollandse Waterlinie

Uitgave Hollandse Waterlinie

Onlangs is het boek Wisseling van de wacht' - Een nieuw leven voor de Hollandse Waterlinie - uitgegeven door BlauwDruk. Hierin zijn ook de projecten opgenomen ontworpen door Arc2 architectuur waaronder het Transferium Linielanding in Nieuwegein. 

SpoorbaanpadBruggen Almere

Bouw SpoorbaanpadBruggen

De bouw van de SpoorbaanpadBruggen is gestart door Ballast Nedam. De nieuwe fietsbruggen komen over de over de Hoge en Lage Vaart en liggen naast de spoorbruggen in Almere. 

WolUnie Paviljoen

Publicatie Colours of the Sun

Prachtige publicatie ‘COLOURS OF THE SUN, een betoverend Floriade paviljoen'! Uitgave van Acqua Tornata geschreven door Ans van Berkum en vormgegeven door Esther Verdonk. Mooie beelden en verhalen over de bouw van het door Arc2 architectuur ontworpen Almeerse Wolunie paviljoen. 

Circulaire TuiBrug

Winnaar tender Lamgatsebrug

In samenwerking met Meerdink Bruggen heeft Arc2 architectuur de tender gewonnen voor de vervangende tuibrug in de gemeente Halderberge en Moerdijk. Het ontwerp is een eigentijdse versie van de oude brug met een elegantere, transparantere en circulaire vormgeving en detaillering, maar met behoud van het silhouet en kwaliteiten als landmark.

Familiehoeve Emelaar

Bouw Familiehoeve

De bouw van de Familiehoeve in Achterveld is in volle gang. Het woonhuis wordt volledig opgebouwd uit circulaire en biobased materialen. De CLT vloer en binnenafwerking geven het interieur straks een natuurlijke uitstraling. Het dak wordt bekleed met een mix van leipannen. Mooi werk door Bouwbedrijf van Middendorp.