• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

DomeHome Oosterwold Almere

Koepelwoning Almere Oosterwold

Arc2 architectuur heeft van een particuliere opdrachtgever de opdracht gekregen om het architectonisch ontwerp te maken voor een duurzaam woonhuis in Almere Oosterwold met een karakteristiek dak in de vorm van een koepel: DomeHome. Het programma voor de woning wordt verdeeld over twee lagen binnen een 12-kantig volume welke wordt opgebouwd uit een FSC houten constructie. Voor de bouw van het huis wordt maximaal gebruik gemaakt van biobased materialen.
 

Vroege inschakeling gespecialiseerde aannemer

Na een eerste voorlopig ontwerp is de aannemer, Timber Living geselecteerd. Timber Living dis een Nederlandse aannemer gespecialiseerd in bijzondere projecten uitgevoerd in prefab houtskeletbouw. Op deze wijze kon het definitieve Ontwerp met de bijzondere detaillering en koepelconstructie zorgvuldig worden uitgewerkt.
 

Unieke ruimtelijke beleving

De woonkamer heeft een zeer brede glaspui die de relatie met de tuin versterkt en het gevoel geeft om er middenin te zitten. 
Een houten wenteltrap staat centraal in de woonkamer met dubbele hoogte waar het licht van boven door een rond dakraam naar beneden valt. Op de verdieping worden de verschillende ruimte via een galerij ontsloten. Deze opzet geeft een unieke ruimtelijke beleving met verschillende zichtlijnen op de omgeving en op de luchten van de Flevopolder.
 

Gerelateerde Projecten