• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

LoftHuis Almere Oosterwold

Duurzaam lofthuis Almere Oosterwold

Een comfortabel, energiezuinig en ruimtelijk woonhuis dat in de toekomst kan worden uitgebreid: LoftHuis. Het duurzame woonhuis voor een kavel in Almere Oosterwold is grotendeels opgebouwd uit biobased materialen met houtskeletbouw (HSB). Het ontwerp is gericht op eenvoud, multifunctionaliteit en toekomstige uitbreidbaarheid door een verdubbeling van het woonvolume. De indeling van het huis is efficient en overzichtelijk opgezet met een compacte servicestrook aan een enkele zijde waarmee de leefruimte maximaal kan worden benut. Eisen vanuit de context met betrekking tot de slagschaduw van een naastgelegen windmolenpark zorgen voor een nagenoeg gesloten gevel aan de oostzijde. Verschillende articulaties in de gevel reflecteren de achterliggende ruimten en functies en de plek van de voorgenomen uitbreiding van het woonoppervlakte. Robuuste en natuurlijke materialen wisselen elkaar af, het metselwerk zorgt voor een stevige plint. 
In het interieur draagt een vide in de woonruimte bij aan de gewenste ruimtelijke loftbeleving van het woonhuis, waarbij de trap onderdeel vormt van een centraal blok. Het contrast in afwerking in kleur en materialisatie laten de ruimten visueel doorvloeien.

 

Flexibel en uitbreidbaar woonhuis

De plattegrond en installaties in het woonhuis zijn voorbereid op uitbreidbaarheid. Fasering in het plan biedt de mogelijkheid voor een stapsgewijze investering en om te kunnen anticiperen op toekomstige veranderingen in het leven van de jonge opdrachtgever.  
In het ontwerp worden de toekomstige verkeersverbindingnen gevormd door verschillende gevelopeningen waaronder een dakkapel op de eerste verdieping. Fase 2 wordt gerealiseerd middels een tweelinghuis.
 

Gerelateerde Projecten