• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Ontwerp Brug & Infrastructuur 

Arc2 architecten is specialist in het ontwerp en begeleiding van projecten op het gebied van brug en infrastructuur in een breed scala: BruggenArchitectuur. Van ophaalbrug de PoortBrug in Leeuwarden tot familie van kunstwerken voor de Dreamportplane N261, van leuningdetail tot masterplan, van fietsbrug tot spoorviaduct. Hierbij spelen integratie van technische en constructieve uitgangspunten, de complexe (stedelijke) context en de aandacht voor zorgvuldige landschappelijke inpassing  een belangrijke rol.

Een goed ontworpen brug is de ultieme samensmelting tussen constructieve haalbaarheid en architectonische verschijningsvorm. In deze ontwerpopgave komen vormgeving als techniek bij elkaar en wordt de essentie van de visie van Arc2 architecten gematerialiseerd. Een brug is niet alleen een functioneel civieltechnisch kunstwerk maar ook een plek in de stedelijke ruimte waar men kan verblijven of een landmark in het landschap. 

Naast fysieke kunstwerken ontwerpt Arc2 architecten op het gebied van infrastructuur ook beeldkwaliteitsplannen en voert zij de architectonische supervisie, zoals bij de Dreamportpane N261 bij de Efteling. 

 

Duurzaam ontwerp infrastructuur met hergebruikte en biobased materialen

Arc2 architecten ontwerpt duurzame infrastructuur met toepassing van hergebruikte en biobased materialen:

Hergebruikte materialen in bekleding & hekwerken (circulaire bronnen):

  • Viaduct Nauerna - schanskorven gevuld met hergebruikte steenachtige materialen in brugrand en verticale wanden
  • Waterliniebruggen Houten - gerecycled kunststof in hekwerken en beschoeiingen
  • Greenportlane N295 Venlo - gerecycled betongranulaat in draagconstructie, gerecycled asfalt in wegdek
  • Circulaire brug - hergebruikte FSC hardhouten planken uit damwanden, sluisdeuren en meerpalen samengesteld tot volle wandligger brugrand


Optimaliseren / minimaliseren materiaal door slimme constructieve oplossingen:


Biobased materialen:


verkeersbrug, viaduct, fietsbrug, voetgangersbrug, langzaamverkeersbrug, ophaalbrug, tunnel, spoorviaduct, fietsviaduct, aquaduct, ecoduct, infrastructuur, beweegbaar, ontwerp, masterplan, beeldkwaliteitsplan, circulair, architectonische supervisie, duurzaam, biobased, FSC hout, recycle, hergebruik, brugontwerp, BruggenArchitectuur. 

 

Gerelateerde Projecten