• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Woonhuis ontwerp voor particuliere opdrachtgevers

Arc2 architectuur ontwerpt woonhuizen voor particuliere opdrachtgevers. Het architectenbureau streeft ernaar de dromen en wensen van de opdrachtgever te vertalen in aangename en inspirerende ruimten. In een persoonlijke benadering worden de motieven van de opdrachtgever gecombineerd met onze ideeën over het ontwerp en maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die een locatie te bieden heeft. De creatieve ontwerpen worden vertaald in functionele en degelijke constructies die betaalbaar zijn te realiseren: Originele huizen. 
 

Droom van de opdrachtgever centraal

Nieuwsgierig als wij zijn naar de dromen en wensen van de particuliere opdrachtgever stellen wij de inbreng van onze opdrachtgever zeer op prijs. Wij vinden het heel boeiend om de droom en de motieven van onze opdrachtgever te combineren met onze ideeën over het ontwerp. Vertrouwen en overleg met opdrachtgever en adviseurs zijn fundamenteel voor een bevredigend resultaat voor alle betrokkenen. Daarbij schuilt altijd een uitdaging in het zoeken naar de balans tussen de essentie van een ontwerp en de randvoorwaarden van alle betrokkenen. De inbreng van de opdrachtgever is in het uiteindelijke resultaat goed terug te zien, de huizen ontworpen door Arc2 zijn net zo verschillend en origineel als onze opdrachtgevers. 

Een goede samenwerking zorgt voor synergie, waardoor het geheel meer is dan de som der delen. Schijnbare tegenstellingen laten zich door innovatieve oplossingen verbinden via een op creatieve wijze vormgegeven ontwerpproces. In het spanningsveld tussen ontwerp en realisatie is het de kunst de inbreng van adviseurs en uitvoerende partners te benutten om samen tot een mooie creatie te komen.
 

Ecologische principes

Kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser was met zijn ecologische visie op leven, wonen en bouwen zijn tijd ver vooruit. Hij beschouwde de woning als de 3e huid van de mens, na de natuurlijke huid en de kleding.
Vanuit die optiek is het van belang dat het huis goed moet passen bij de individuele bewoner en dus een uniek en karakteristiek ontwerp is. Verder is het van belang om met gezonde en natuurlijke materialen (biobased) te werken, de woning met een ademende gevel (dampopen) uit te voeren en in harmonie met de natuurlijke omgeving te bouwen. Hundertwasser leefde zelfvoorzienend op een boerderij in Nieuw-Zeeland. Voor Arc2 architectuur is hij een inspirerend voorbeeld hoe je tot authentieke en prachtige woningen kunt komen. Wie voelt zich aangesproken door deze visie en bouwt zijn/haar huis volgens ecologische principes? 
 

Referentie particuliere opdrachtgevers

Jean-Pierre Biemond, particuliere opdrachtgever Villa voor Trompettist: ‘Het laten ontwerpen van mijn huis heeft me geleerd dat je niet zomaar een architect kiest om jouw huis te tekenen. Je gaat een verbond aan met de architect die je probeert te doorgronden en je stimuleert om om heel goed te formuleren om mijn wensen voor mijn huis te verwoorden: een huis als een maatkostuum. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe abstracte karakteristieken langzamerhand in concrete vormen op papier worden gezet. De verrassende creativiteit en oplossingen van Gert-Jan de Jong hebben een onuitsprekelijke meerwaarde gehad voor de uitkomst van mijn droom: Villa voor een Trompettist.'
 

Uw Droomhuis

Heeft u een droom voor een woonhuis? Arc2 architectuur wil hierover graag met u meedenken. Wij bieden u vrijblijvend een eerste sessie aan waarin we samen met u een eerste stap zetten om uw droom de kunnen verwezenlijken. In deze eerste ontmoeting gaan we met u in gesprek over uw dromen en wensen, waarbij we samen een beeld vormen van uw toekomstige woonhuis.
droomhuis, droomhuis, biobased, biobased, circulair, cradle to cradle, C2C, dampopen, gezond, woonmilieu, ecobouw, ecologie, duurzaam, duurzaam, comfort, binnenklimaat, energiezuinig, biodiversiteit, FSC, hout, strobouw, kalkhennep, energieneutraal, energieneutraal, organisch, natuur, ontwerpvisie, milieuvriendelijk, huis, woonhuis, woonhuis, wonen, woonwijk, villa, uitbreiding, transformatie, ontwerp, architect, OrigineleHuizen, Almere-Oosterwold Almere-Oosterwold Almere-Haven Almere-Haven Almere-Poort Almere-Poort Almere-Noorderplassen Almere-Noorderplassen Almere-Vogelhorst Almere-Vogelhorst Almere-Hout Almere-Hout Lelystad Lelystad Flevoland Flevoland

 

Gerelateerde Projecten