• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Paviljoen CitySenses Almere

Paviljoen zintuigelijk belevingslandschap CitySenses

Deze zomer verrijst in Almere het Labyrinth of the Senses, een spectaculair paviljoen als belevingslandschap waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel wordt verbonden met de zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid. Nergens is er een plek waar zo expliciet aandacht gegeven wordt aan de rol van onze zintuigen in de keuzes die we maken.
Je ziet bij CitySenses de menselijke invloed op de ecologie en je gaat samen met andere bezoekers oplossingsrichtingen vinden voor de universele vraagstukken die voor ons liggen. In feite gaat het project over waarnemen, de feitelijkheden ontdekken en de verleiding begrijpen. Door kunst te combineren met wetenschap en spel, worden de exposities voor jong en oud toegankelijk.Het paviljoen ‘Labyrinth of the Senses’ is een reizend doolhof, een mobiel expositieruimte, én onderdeel van een toekomstig vrijetijdspark. Een plek waar je kunt proeven, voelen, kijken, ruiken en horen. Elk zintuig heeft zijn eigen bubble. 
De ‘bubble of senses’ is ontworpen door Gert-Jan de Jong van Arc2 Architecten en refereert naar de organische vorm van een formatie zeepbellen. Hierin besloten ligt een sprookjesachtige schoonheid en kwetsbaarheid. 

 

Gerelateerde Projecten